четвъртък, 28 ноември 2013 г.

Бананите...:)


Знаете ли, че бананите възвръщат силата на тялото и ума, бързо задоволяват нуждата от глад и осигуряват на организма ежедневните нужди от витамини и минерали.
Бананите не съдържат холестерол и натрий. Подходяща храна са за спортисти и за хора, страдащи от умора и загуба на сили.
Бананите съдържат калий, който намалява риска от удар, достатъчен е приема на един банан на ден.Съдържащите се в тях магнезий и мед правят съня по-лек и ползотворен, а пектините в банана намаляват риска от образуване на камъни в жлъчката.

Бананите са полезна храна за хората, страдащи от чревни заболявания и язва на стомаха. Борят се успешно с депресиите благодарение на високото съдържание на серотонин. Ако страдате от анемия, бананът е идеална храна, заради богатото съдържание на желязо. Той е прекрасно решение за хората с високо кръвно налягане, специалистите препоръчват по един-два банана на ден, полезни са и при жени с болезнена менструация, при главоболие помагат обелките от бананите, а при мазна или суха кожа може да се използват за маска за лице.

По принцип бананите са тежка храна и се усвояват бавно, препоръчително е да не се приемат повече от два банана един след друг. Не се препоръчват на хора с разширени вени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар